Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Άγιος Χαράλαμπος - Αγίασμα


Λίγο έξω απ’ το χωριό, σε μια μαγευτική παραθαλάσσια τοποθεσία, απέναντι από τον Άθω, βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. Σε μια απόσταση 500μέτρων από το ναό βρίσκεται το Αγίασμα στην τοποθεσία «Ρουσσούνια».

Στα Ρουσσούνια το θαυματουργό γλυκό νερό ρέει άφθονο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου από το βουνό, λίγα μέτρα από το αλμυρό θαλασσινό νερό.
Αν είστε θετικοί στα θαύματα κατεβείτε τα σκαλιά τοποθετώντας στο κεφάλι σας ένα βότσαλο απ’ αυτά που θα βρείτε μόλις φτάσετε, προσπαθήστε να το κρατήσετε στο κεφάλι σας και κατά την άνοδο ώσπου να φτάσετε στην κορυφή. Οι παλιοί λένε πως έτσι θα ξεχάσετε τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες μια για πάντα!
Αν εμπιστεύεστε περισσότερο τη φύση μάθετε ότι τα Ρουσσούνια έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Ιαματικών και Θερμαλιστικών Πηγών της Ελλάδας καθώς ο άργιλος τους έπειτα από επιστημονικούς ελέγχους έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση σε ρευματισμούς, αρθρίτιδες, νευρασθένειες και χρόνια τραύματα.
Ο περιβάλλοντας χώρος δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά απλά αγνοήστε τον, το νερό παραμένει ευεργετικό.

Στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους κάθε καλοκαίρι την παραμονή των Εννιάμερων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (22 Αυγούστου) γίνεται λαμπρή λειτουργία και περιφορά της εικόνας της Παναγίας μέχρι το Αγίασμα, που προσελκύει πιστούς από όλο το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: